HTML

Kiforratlan

2012.12.12. 14:54 12fa

Egy kiforratlan demokráciában élünk. Évezredekig éltünk valamiféle egyszerűbb társadalomban, mai szemmel nézve monarchiában. Ez fokozatosan fejlődött, majd jutott el mára odáig, hogy azt hisszük/mondjuk, ez már demokrácia. Azt vallom, hogy ez azonban nem az. A polgárok tennék azzá, mi pedig az elmúlt huszonpár év alatt nem tanultuk meg, hogyan kell demokráciát játszani. A legalapvetőbb elv, hogy mindenki véleményt nyilvánít (szavaz), majd elfogadja a többség véleményét, a megválasztott vezetőink pedig nem csak a saját szavazóikat képviselik, hanem mindenkit, aki értük vagy épp ellenük szavazott. Ez azt hiszem, csak annyiban valósult meg eddig, hogy néha, páran szavazunk.


Ezt a demokráciára éretlen társadalmat bírálnám, mint pusztába kiáltott szó áll itt ez a blog. Terápiás jelleggel, öncélúan. Aki elolvassa, érdemi visszajelzést bátran hagyjon, hátha elhiszem.

Szólj hozzá!

Címkék: intro kiforratlan

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforratlan.blog.hu/api/trackback/id/tr864961697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása